miércoles, 27 de junio de 2007

Premis Margarida Borràs 2007 a Julio Cuesta, Levante-EMV i Comunitats Cristianes Populars de València





Premis Margarida Borràs 2007 a Julio Cuesta, Levante-EMV i Comunitats Cristianes Populars de València

Acte de lliurament el dijous 28 de juny a les 20 hores al Centre esportiu-cultural La Petxina de València (Passeig de la Petxina, 42). Al finalitzar hi haurà un vi d’honor. Entrada lliure.

El Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals atorga els "Premis Margarida Borràs" a aquelles persones o institucions que s'han significat pel seu treball en defensa dels drets de les minories sexuals.


El nom del premi, "MARGARIDA BORRÁS", fa referència al fet històric que va ocórrer a València l'any 1460, en la persona de Miquel Borrás, conegut com 'Margalida' pel seu costum de vestir hàbits i vestidures de dona en públic. Tal com es compta en el “Dietari del capellà d'Alfonso El Magnànim”, va ser torturat i penjat en la Plaça del Mercat, el 28 de juliol de 1460 a les mans de la Inquisició, per estos fets.
En la seua memòria, com a primera víctima de l'homòfobia a València de la que tenim registre documentat, estos premis ens motiven a lluitar per una societat més diversa, justa i democràtica, a través de l'exemple de les persones i institucions guardonades.


A Julio Cuesta,
per la seua contribució en la reivindicació dels drets de les persones transsexuals, fent del seu cas un exemple de visibilitat que ha estat fonamental en el reconeixement del dret a la identitat de gènere.


Al diari Levante-EMV,
per la seua tasca informativa de pluralitat i rigor, donant veu de forma respectuosa i veraç al col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i les seues reivindicacions.


A les Comunitats Cristianes Populars de València,
per la seua tasca dins l'església de base, tractant a aquesta d’una manera oberta la diversitat sexual, donant sempre tot el suport al nostre col·lectiu i posant-se al capdavant en la tasca d’oferir dins del missatge cristià un espai visible per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.
Els premis seran peces realitzades per l'artista Pol Coronado

Premios Margarida Borràs 2007 a Julio Cuesta, Levante-EMV y Comunitats Cristianes Populars de València


Acto de entrega el jueves 28 de junio a les 20 hores en el Centre esportiu-cultural La Petxina de València (Paso de la Petxina, 42). Al finalizar habrá un vino de honor. Entrada libre.
El Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals otorga los "Premios Margarida Borrás" a aquellas personas o instituciones que se han significado por su trabajo en defensa de los derechos de las minorías sexuales.
El nombre del premio, "MARGARIDA BORRÁS", hace referencia al hecho histórico que ocurrió en Valencia el año 1460, en la persona de Miquel Borras, conocido como Margalida por su costumbre de vestir hábitos y vestiduras de mujer en público. Tal y como se cuenta en el “Dietari del capellà d'Alfons El Magnànim”, fue torturado y colgado en la Plaza del Mercado, el 28 de julio de 1460 a manos de la Inquisición, por estos hechos.
En su memoria, como primera víctima de la homofobia en Valencia de la que tenemos registro documentado, estos premios nos motivan a luchar por una sociedad más diversa, justa y democrática, a través del ejemplo de las personas e instituciones galardonadas.
A Julio Cuesta,
por su contribución en la reivindicación de las personas transexuales, haciendo de su caso un ejemplo de visibilidad que ha sido fundamental en el reconocimiento del derecho a la identidad de género
Al diario Levante-EMV,
por su labor informativa de pluralidad y rigor, dando voz de forma respetuosa y veraz el colectivo de lesbianas gays, transexuales y bisexuales y sus reivindicaciones
A las Comunidades Cristianes Populares de Valencia,
por su labor dentro de la iglesia de base, tratando en ésta de una manera abierta la diversidad sexual, dando siempre todo el apoyo a nuestro colectivo y poniéndose en la cabeza en la tarea de ofrecer dentro del mensaje cristiano un espacio visible para lesbianas, gays, transexuales y bisexuales
Los premios serán piezas realizadas por el artista Pol Coronado.

No hay comentarios: