sábado, 10 de febrero de 2007

Resolució Parlament de Cataluya




Resolucio 190/VII del Parlament de Cataluya, sobre el reconeiximent de les victimes de la Llei 16/1970, de perillositat i rehabilitació social, per raó de llur orentació sexual.Tram. 250-00374/07, Adopció:Comisissió de Politica Social, Sessió núm. 18, 22.02.2005,DSPC-C 142.
Comissió de Plitica Social.
La Comissió de Política Social, en sessió tinguda el dia 22 de febrer de 2005, ha estudiat el text de la Proposició no de llei sobre la realització d`un acte de reconeiximent de les víctimes de la Llei 16/1970, de perillositat i rehabilitació social, per raó de llur orientació sexual (tram.250-00374/0), presentada pel Drup Parlamentari de Convergència i Unió, i l´esmena presentada pel Grup Parlamentari Socialestes-Ciutadans pol Camvi, pel Grup Parlamentari d`Esquerra Republicana de Cataluya i pel Grup Parlamentari d`Iniciativa per Cataluya Verds-Esquerra Alternativa (reg. 13962).
Finalment, d`acord amb l´article 135 del Regament, ha adoptat la següent Resolució:
El Parlament de Cataluya insta al Gover a:
a) Organitzar un acte de reconeiximent de les víctimes de la dictadura amb motiu motiú de l`apliació de Llei 16/1970, del 4 d`agost, de perillosotat i reahbilitació social,perraó de llur orientació sexual, en el marc de les actuacions que s`han de dur a terme, mitjançant el Memorial Democrátic, en reconeixement de la vigència dels valor democàrtics i en homenatge a les víctimes directes i indirectes de la lluita contra el franuisme i per la democràcia.
b) Instar el Gover de l`Estat a:
Primer. Continuar complint les mormes que estableixen l`eliminació de qualsevol antecedent policíac generat per Llei de vagos y maleantes, la Llei de perollisitat i rehabilitació social o qualsevol altra llei discriminatoria en funció de l´orientació sexual.
Segon. Traslladar aquests documets, quan hagin estat generats a Cataluya, als arxius que la Generalitat de Cataluya de signi, en virtut de la seva competència exclusiva en matèria d`arxius, i d`acord amb el que estableixen la Llei 16/2001, del 13 de juliol, d`arxius i documentes, que asseguern la intimitat de les persones afectades i no permeten consultar-ne les dades fins al cap de vint-i-cinc anys de la seva mort.
Tercer. Elaborar un estudi sobre l`estat de la questió en el mac dels treballs de la comisió interministerial per a l`estudi de la situació de les victimes de la Guerra Civil i del franquisme, amb vista a la repáració moral,i econòmica dels danys ocasionats a les persones perseguides i condemnades per raó de llur orientació sexual.
Palau del Parlament, 22 de febrer de 2005
El secretari; Esteve Vilanova i Vilà.
La presidenta de la Comissió; Carme Capdevila i Palau.

No hay comentarios: